Leidinggeven

Deze opleiding leidinggeven helpt je als leider door te groeien. Je bent zo in staat om je eigen ambities en die van anderen te realiseren en de toekomst te leiden! Een training die je écht verder helpt. In de bedrijfstraining Leidinggeven leer je:

 • Jouw leiderschapsstijl af te stemmen op jouw team
 • Als coach jouw team(leden) te coachen
 • Je eigen team te trainen
 • Veranderingen succesvol door te voeren
 • Jouw team te laten doorgroeien naar een 'High performance team'

Belangrijke informatie over de bedrijfstraining Leidinggeven:

 • Eerstvolgende startdata: n.t.b.
 • Vervolgdata: -
 • Soort training: Deze training is een fysieke training op locatie en één trainingsdag is online
 • Trainer: Mariska Beekman en Laura de Harder

Meer informatie over deze training?

 • Via het formulier onderaan deze pagina kan je de brochure gratis downloaden. Of klik op de button hiernaast. 
 • Wil je je direct inschrijven of heb je vragen? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Een training leidinggeven van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze cursus leiderschap gestart met een persoonlijk intake. Het betekent dat jouw DOOR trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een training leiding geven voor jou op maat. Na de intake ontvang jij jouw inloggegevens voor jouw trainingsportal www.zelfdoortrainen.nl met jouw persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit zes trainingsdagen samen met maximaal vijf andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden zeven online coach bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw leiderschapspraktijk te borgen en te zorgen dat jij de leiderschapstechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR community en blijft continu op de hoogte van nieuwe leiderschapsinzichten!

Tijdens deze training Leidinggeven komen de volgende onderwerpen langs:

 1. Persoonlijk leiderschap
  Samen kijken we naar jouw drijfveer als leider. Je gaat onder andere aan de slag met jouw SWOT en het 5x4 plan. Natuurlijk komen de verschillende leiderschapsstijlen en vormen ook aan bod.
 2. Van visie naar praktijk
  Jouw missie, strategie en doelen staan voorop. Je leert als leider omgaan met verandering, conflicten en weerstand en leert jouw boodschap bij dag- en weerkstarts uitdragen.
 3. Leiderschap in de praktijk (in combinatie sport)
  Alles draait om de praktijk. We bekijken jouw rol als coach en geven handvatten mee voor omgang met stakeholders en de omgeving. Tijd en prioriteit is hierbij ook een onderdeel.
 4. Leidinggevende als trainer & coach
  De uitslag van jouw e-assessment is jouw spiegel als leider en zegt veel over je. Net als manier waarop je feedback geeft en complimenten geeft én ontvangt. Je leert daarnaast een medewerker praktijkgericht coachen op de werkplek samen met het coachen van groei.
 5. Leidinggeven op afstand
  Online resultaat overleg wordt steeds belangrijker en moet je kunnen leiden. Tegelijkertijd moet je de interactie aangaan en sturen en leiden op output. We leren je werkvormen om online beweging te creëren en kijken daarbij naar de balans in offline en online werken. Hierbij staat steeds verbinding met jouw team centraal.
 6. Teamontwikkeling & Leiderschap
  Grip hebben op de organisatie van jouw team en het gedrag van jouw mensen is een belangrijke vaardigheid. Hier vertellen wij je alles over.

Wil je je direct inschrijven of heb je meer vragen? Het DOOR-supportteam staat voor je klaar. Neem gerust contact met ons op! 

Na afloop van de training leiding geven ben je in staat om:

 • Jouw leiderschapsstijl af te stemmen op jouw team
 • Als coach jouw team(leden) te coachen
 • Je eigen team te trainen
 • Veranderingen succesvol door te voeren
 • Jouw team te laten doorgroeien naar een 'High performance team'
 • Om te gaan met stakeholders en de omgeving

Het programma bestaat uit drie blokken van elk een maand, waarin drie fysieke trainingen plaatsvinden en waar telkens een ander thema centraal staat. Elk blok wordt afgewisseld met online coaching, praktijktraining, praktijkopdrachten en zelfstudie. In 2024 start deze training op:

 • 30 januari

Je start gelijk na jouw intake. DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Deze leiderschapstraining neemt 3 maanden in beslag en helpt je échte resultaten te boeken met jouw team. Neem direct contact op voor meer informatie of om je direct in te schrijven. 

Trainings gegevens
 • Soesterduinen
 • 6 maanden
 • Max. 6 deelnemers
 • €4650,- excl. BTW Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR community.
 1. Doorontwikkelen als leider & coach
 2. Leiderschapsstijlen en communicatie
 3. Verandermanagement voor leiders
 4. Communicatie & gedrag als leider
Trainer & Coach
Laura de Harder
Ken jezelf en je zult altijd winnen.
Trainer
Mariska Beekman
Gras groeit niet harder door eraan te trekken, maar door de wortels water te geven
Een programma op maat gemaakt voor jouw organisatie?
DOOR - Maatwerk