Klantgericht verkopen

Verkooptraining en salestraining van DOOR helpt je te ontwikkelen tot de beste verkoper. DOOR heeft haar expertise samengevat in het meest veelzijdige en complete programma van Nederland: het programma 'Klantgericht Verkopen'. In zes maanden ontwikkel je jezelf tot een topverkoper!

Onderwerpen als 'Social Selling', acquisitie, de gestructureerde verkoopbenadering, het ontwikkelen van leads en het afstemmen van jouw gedrag op jouw klanten vormen een vast onderdeel van dit praktijkgerichte programma.

Direct meer informatie? Klik dan op de roze button hiernaast!

Na afloop van het programma 'Klantgericht verkopen' ben jij in staat om:

 • De nieuwste salestechnieken in jouw verkooppraktijk toe te passen
 • Jouw verkoopaanpak af te stemmen op jouw klanten
 • Gesprekstechnieken zo toe te passen, dat deze maximaal impact maken
 • Op een gestructureerde manier leads door te ontwikkelen naar relaties
 • Jouw eigen gedrag af te stemmen op dat van jouw klanten

Een salestraining van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze verkoop training gestart met een persoonlijk intake. Het betekent dat jouw DOOR-trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een sales cursus op maat. Na de intake ontvang jij inloggegevens voor jouw trainingsportal www.my.dooracademy.nl met een persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit zes trainingsdagen samen met maximaal zes andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden zeven online coach bijeenkomsten plaats. Om het geleerde in jouw salespraktijk te borgen en te zorgen dat jij de verkooptechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met een uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR-community en blijft continu op de hoogte van nieuwe sales inzichten!

Een intake gesprek, waarvoor is dat precies?

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je dan van verkoopcursus naar een commerciële training mét impact gaat. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Waarom in groepen van zes deelnemers?

Dit programma is niet zomaar een sales opleiding, maar een resultaatgericht programma van zes maanden. Jouw DOOR-trainer gaat een intensief begeleidingstraject met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de commerciële training voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers.

Tijdens de training Klantgericht verkopen worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. De gefaseerde verkoop benadering
  Je leert hoe je jouw sales-aanpak opbouwt in fasen. Je bent zo in staat om flexibel op jouw klanten in te spelen, maar hebt ook houvast tijdens het gehele sales proces.
 2. Telefonische afspraken maken met klanten
  Het maken van goede (telefonische) afspraken is een vak op zich. Je leert hoe je een goede basis legt voor kwalitatief hoogwaardige afspraken en hoe je snel en doeltreffend op afspraken aanstuurt.
 3. Sales Funnel Management & data driven sales
  Een contact heeft gemiddeld 11 momenten nodig om aan jou en jouw organisatie te wennen. Met jouw sales funnel management houd jij overzicht over deze contacten en groeien suspects door naar klanten.
 4. Consultative sellingtechnieken benutten
  Jouw klanten zitten niet te wachten op een standaard verhaal, maar willen door jou meegenomen worden en geholpen worden om de juiste oplossing in te kopen. Jij leert hoe consultative selling daar bij helpt.
 5. Benutten van platformen
  Digitale platformen, zoals Facebook, LinkedIn en bijvoorbeeld WhatsApp zijn niet meer weg te denken uit de huidige sales praktijk. Je gaat werken om deze in jouw dagelijks sales werk in te bedden.
 6. Het inventariseren van psychologische wensen en behoeften
  De basis van jouw verkoopaanpak zijn de wensen en behoeftes (van verschillende stakeholders) bij jouw klanten. Jij werkt eraan om deze boven tafel te krijgen en te verwerken in jouw aanbod.
 7. Presenteren van jouw boodschap aan tafel en voor groepen 
  Veel mensen vinden presenteren spannend. Dat is helemaal niet erg. De vraag is hoe je door de juiste voorbereiding en technieken de juiste impact maakt bij jouw klanten. Daar werk je aan!
 8. Commercieel afsluiten van een gesprek
  Het is aan jouw als commerciant om jouw klant te helpen met kopen. Hoe help jij jouw klant naar het nemen van een besluit, zonder dat je hiermee weerstand oproept? Dat staat bij het juist afsluiten centraal.
 9. Vragen om de opdracht
  Klanten verwachten van je dat je om de opdracht vraagt, maar hoe doe je dat op zo'n manier dat jouw klanten hier enthousiast op reageren en jij de opdracht krijgt?
 10. Omgaan met weerstanden en met klachten
  Verkopen betekent dat je werkt met mensen. Mensen hebben verwachtingen en belangen en die leiden (soms) tot weerstand in het commerciële proces. Jij werkt aan het inzichtelijk maken en juist reageren op weerstand!
 11. Gesprekstechnieken en vraagstellingstechnieken
  Een goede verkoper is meester in gesprekstechnieken. Je krijgt meer inzicht in de achtergronden van bijvoorbeeld vraagstellingstechnieken en hoe deze juist en doeltreffend in jouw sales praktijk toe te passen.
 12. Netwerken in een digitale wereld
  Het bouwen en onderhouden van relaties is cruciaal voor een duurzaam sales bestaan. Jij krijgt inzichten in hoe jij jouw netwerk uitbreid én je netwerk benut om jouw sales ambities te realiseren.
 13. Inzicht in jouw gedrag als verkoper
  Hoe jij overkomt op anderen, bepaalt voor een groot deel jouw succes als sales. Jij krijgt met het unieke DAS-model inzicht in jouw eigen gedrag en hoe jij op andere overkomt.

Het programma 'Klantgericht Verkopen' begint een paar keer per jaar. In 2022 starten we in februari, mei en september. Je start gelijk na jouw intake. Deze commerciële training neemt 6 maanden in beslag en helpt je échte resultaten te boeken met jouw klanten. Neem direct contact op voor de actuele startdagen. 

 

Planning start september 2022:

De intakes vinden plaats op maandag 5 september 2022 (tijd nader te bepalen). De 1-op-1 coaching zal tijdens dag 1 worden ingepland.

Dag 1: woensdag 14 september 2022 09.00 – 17.00uur

Dag 2: vrijdag 14 oktober 2022 09.00 – 17.00uur

Dag 3: woensdag 16 november 2022 09.00 – 17.00uur

Dag 4: dinsdag 13 december 2022 09.00 -17.00uur

Dag 5: dinsdag 17 januari 2022 09.00 – 17.00uur

Dag 6: woensdag 15 februari 2022 09.00 – 17.00uur

Locatie: Soest

 

 

 

Trainings gegevens
 1. Nieuwste salestechnieken
 2. Verkoopaanpak afstemmen op klanten
 3. Gesprekstechnieken met impact
 4. Leads ontwikkelen naar duurzame deals
 • Op locatie
 • 6 maanden
 • Max. 6 personen
 • €3960 Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR-trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR-community.
Trainer & Coach
Gijs Megens
Als het niet kan, kan het toch!
Trainer
Sander van Ommen
Niet de sterksten winnen, maar zij die het best met verandering omgaan.
Een programma op maat gemaakt voor jouw organisatie?
DOOR - Maatwerk

Schrijf je in voor een salestraining