Train-de-Trainer

Het trainen is een vak. Het is een vak dat je kunt leren. Wanneer je als leider zelf in staat bent je eigen team te trainen, groeit je hele team (en jijzelf) door. Ook als interne trainer helpt dit programma je praktijk- en resultaatgericht te trainen.

DOOR is de expert binnen het trainersvak! De opleiding 'Train-de-Trainer' helpt je het vak van praktijktraining eigen te maken. Met onderwerpen als het design van een training, een eigen trainingsprogramma ontwikkelen, trainen als vak en het geven en ontvangen van feedback. Het programma bestaat uit online begeleiding, offline praktijktraining en coaching door jouw DOOR trainer. Daarnaast ontvang jij een jaar lang toegang tot de persoonlijke portal www.my.dooracademy.nl.

Na afloop van het programma 'Train-de-Trainer' ben jij in staat om:

 • Zelf een design van een trainingsprogramma op te zetten
 • Een trainingsprogramma op maat te ontwikkelen
 • Het trainersvak je eigen te maken
 • Feedback te geven en te ontvangen
 • Het geleerde te laten beklijven in de praktijk

Een training 'Train-de-Trainer van DOOR is altijd voor jou op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze training gestart met een persoonlijk intakegesprek. Het betekent dat jouw DOOR trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een opleiding voor jou op maat. Na de intake ontvang jij jouw inloggegevens voor jouw trainingsportal www.zelfdoortrainen.nl met jouw persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit vier trainingsdagen samen met maximaal vijf andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden vijf online coach bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw praktijk als trainer te borgen en te zorgen dat jij de technieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR community en blijft continu op de hoogte van nieuwe trainers inzichten!

Een intakegesprek, waarvoor is dat precies?

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt deze training afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Waarom in groepen van zes deelnemers?

Dit programma is niet zomaar een training, maar een resultaatgericht programma van vier maanden. Jouw DOOR trainer gaat een intensief begeleidingstraject met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de training voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers.

Het programma 'Train-de-Trainer' begint een paar keer per jaar. Deze praktijkgerichte trainersopleiding neemt ongeveer 4 maanden in beslag en helpt je échte resultaten te boeken met jouw team. Neem direct contact op voor de actuele startdata. 

Trainings gegevens
 • Soesterduinen
 • 4 maanden
 • Max. 6 deelnemers
 • Prijs is afgestemd op jouw situatie Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR community.
 1. Het design van een training
 2. Een trainingsprogramma ontwikkelen
 3. Trainen is een vak
 4. Feedback geven
Een programma op maat gemaakt voor jouw organisatie?
DOOR - Maatwerk

Vraag meer informatie aan