Coachen

Jij wilt graag jouw medewerkers en jouw team laten groeien. Hoe creëer jij een cultuur van eigenaarschap en verantwoordelijkheid? En hoe maak jij van jouw team een topteam? Dat staat centraal in het programma coachen.

Het coachen van jouw medewerkers en jouw team is de manier om jouw team te laten groeien én het eigenaarschap te laten toenemen. Met de training 'Coachen' leer je het vak van coachen onder de knie te krijgen. Onderwerpen als coachen van jouw team, verschillende coachstijlen, het coachen van verschillende type medewerkers en het verschil tussen managen en coachen maken een vast onderdeel uit van het programma.

Na afloop van het programma 'Coachen' ben jij in staat om:

 • Mensen in jouw team te coachen
 • Jouw team als geheel te coachen
 • Verschillende coachstijlen in de praktijk toe te passen
 • Effectieve coachgesprekken te voeren
 • Om te gaan met verschillende type medewerkers die jij coacht

Een coach training van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze coach opleiding gestart met een persoonlijk intake. Het betekent dat jouw DOOR-trainer met jou (en met jouw leidinggevende) een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een cursus coachen voor jou op maat. Na de intake ontvang jij jouw inloggegevens voor jouw trainingsportal my.dooracademy.nl met jouw persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit vier trainingsdagen samen met maximaal vijf andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden vijf online coach bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw sales praktijk te borgen en te zorgen dat jij de coachtechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR-community en blijft continu op de hoogte van nieuwe coach inzichten!

Een intake gesprek, waarvoor is dat precies?

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je op die manier gaat naar een coach opleiding op maat. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Waarom in groepen van zes deelnemers?

Dit programma is niet zomaar een coach opleiding, maar een resultaatgericht programma van vier maanden. Jouw DOOR-trainer gaat een intensieve begeleiding met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de praktijktraining 'Coachen' voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers.

Tijdens DOOR-coaching komen de volgende onderwerpen aan bod:

 1. Verschillende coachstijlen
  Iedere medewerker is uniek en zit op een ander niveau van persoonlijke groei. Jij stemt met dit programma jouw benadering hier op af.
 2. Coachgesprekken voeren met medewerkers
  Het voeren van effectieve coachgesprekken vormt een belangrijke basis voor succesvolle coaching. Je leert dit met structuur te doen.
 3. Coachen vs. managen
  Wat is het verschil tussen coachen en managen en wanneer pas je wat toe? Jij leert hoe je coaching succesvol toepast in jouw praktijk.
 4. Coachen van het team
  Coachen van een individu en het team als geheel zijn twee verschillende dingen. Jij werkt aan jouw vaardigheden als groepscoach.
 5. Het afstemmen van jouw coachstijl op jouw medewerkers
  Coachen is mensenwerk. Hoe jij gedrag leert herkennen en jouw coachstijl hier op afstemt, leer je hier.
 6. Structuur tijdens het coachen
  Een consistente aanpak is van belang is jouw succes als coach. Je leert structuur en het DOOR coachmodel in de praktijk brengen.
 7. Omgaan met gedrag van medewerkers
  Je krijgt inzicht in gedrag, motivatie en behoeftes van mensen te krijgen, zodat jij daar jouw gedrag als coach op af kunt stemmen.
 8. Intervisie technieken toepassen
  Tijdens het programma wordt uitgebreid gebruik gemaakt van verschillende intervisie technieken om inzicht en reflectie toe te passen.

Het programma 'Coachen' begint een paar keer per jaar. Deze praktijkgerichte coachopleiding neemt ongeveer 4 maanden in beslag en helpt je échte resultaten te boeken met jouw team. Neem direct contact op voor de actuele startdata. 

Trainings gegevens
 1. Het DOOR coachmodel
 2. Coachstijlen in de praktijk
 3. Coachen en gedrag
 4. Coachen van het team
 • Online
 • 4 maanden
 • Max. 6 deelnemers
 • Prijs is afgestemd op jouw situatie Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR community.

 

Een programma op maat voor jouw organisatie?
Maatwerk