Netwerken

Netwerken zijn cruciaal in ons dagelijks leven. Of je nu accountmanager, sales manager of commercieel directeur bent, jouw netwerk kan het verschil maken in jouw carrière of sales resultaten. Met de netwerktraining 'Netwerken' ga je aan de slag om jouw netwerk voor je te laten werken!

De netwerktraining 'Netwerken' is meer dan een gewone cursus netwerken. Het is een resultaatgericht programma, waarin jij leert het maximale resultaat uit jouw netwerk te halen. In deze training 'Netwerken' werk je aan onderwerpen als de inzet van sociale media, personal branding, beïnvloedingstechnieken en hoe jouw netwerk voor je te laten werken.

Na afloop van de cursus 'Netwerken' ben jij in staat om:

 • Jouw netwerk gestructureerd en duurzaam te laten groeien en voor je te laten werken
 • Van kennissen waardevolle relaties te maken
 • Jouw relaties succesvol te laten zijn (waardoor je meer uit jouw netwerk haalt)
 • Continue aan je eigen presentatie en die van jouw organisatie te werken

Een training 'Netwerken' van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze netwerktraining gestart met een persoonlijk intakegesprek. Het betekent dat jouw DOOR-trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een netwerk cursus voor jou op maat. Na de intake ontvang jij jouw inloggegevens voor de trainingsportal www.my.dooracademy.nl met jouw persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit twee trainingsdagen samen met maximaal zes andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden drie online coach bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw netwerk praktijk te borgen en te zorgen dat jij de netwerktechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers om zo maximaal te netwerken. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR-community en blijft continue op de hoogte van nieuwe netwerk inzichten!

Een intakegesprek, waarvoor is dat precies?

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je dan van netwerkcursus naar een commerciële netwerktraining mét impact gaat. Tijdens de intake met jou (en jouw leidinggevende) worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Waarom in groepen van zes deelnemers?

Dit programma is niet zomaar een netwerk cursus, maar een resultaatgericht programma van twee maanden. Jouw DOOR-trainer gaat een intensief begeleidingstraject met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de netwerktraining voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers.

De onderwerpen die worden behandeld in deze training Netwerken:

 1. Inzicht in jouw netwerk
  Je kunt jouw netwerk letterlijk zien als een 'net'. Je brengt jouw netwerk in kaart door middel van praktische tools en hulpmiddelen.
 2. Jouw netwerkplan
  Een plan helpt je om gestructureerd aan jouw netwerk te werken. Belangrijke elementen zijn jouw relaties, jouw hulpmiddelen, jouw ambassadeurs en jouw doelstellingen.
 3. Het benutten van sociale media
  Sociale media vormen een belangrijke tool in het onderhouden en in beweging krijgen van jouw netwerk. Je laat ze voor je werken.
 4. Zeven technieken van beïnvloeden
  In de sociale psychologie zijn diverse technieken beschikbaar, hoe jij mensen kunt beïnvloeden en voor je kunt winnen.
 5. De rol van nevenfuncties
  Welke rol spelen nevenfuncties in het opbouwen en uitbreiden van je netwerk en hoe kun jij zorgen dat jij functies kiest die passen bij jouw persoonlijke (netwerk) ambities? 
 6. Evenementen etiquette
  Wat doe je wel en wat doe je niet op evenementen? Wat zijn verschillende kledingstijlen en hoe bereid je je voor op netwerk evenementen? 
 7. Jezelf en je bedrijf krachtig presenteren
  Je leert hoe jij jezelf en jouw bedrijf presenteert. Je draagt zo bij aan de impact van jouw netwerk in het realiseren van jouw ambities.
 8. Rituelen inbouwen
  Uit onderzoek blijkt dat rituelen helpen om voornemens om te zetten in duurzame gedragsverandering. Wat zijn jouw netwerkrituelen?

De netwerktraining 'Netwerken' begint een paar keer per jaar. Neem contact op met DOOR voor een volgende startdatum. Het programma neemt ongeveer 2 maanden in beslag en helpt je jouw ambities te realiseren door jouw netwerk voor jou te laten werken. Neem direct contact op voor de actuele agendaplanning. 

Trainings gegevens
 • Soesterduinen
 • 2 maanden
 • Max. 6 personen
 • Prijs is afgestemd op jouw situatie Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR-trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR-community.
 1. Jouw netwerk in kaart
 2. Online en offline netwerken
 3. Jouw personal branding
 4. Meer business uit je netwerk
Trainer & Coach
Watze Monsma
Aandacht geven kost niets en brengt veel!
Een programma op maat gemaakt voor jouw organisatie?
DOOR - Maatwerk

Vraag meer informatie aan