Fondsenwervende relatiemanager

De opleiding tot Fondsenwervende Relatiemanager helpt je om jouw werk als relatiemanager nog succesvoller te doen. Daardoor ben je in staat om zowel je eigen ambities als die die van jouw organisatie te realiseren.

Onderwerpen zoals beïnvloedingstechnieken, onweerstaanbaar presenteren, inspelen op het gedrag van de relatie en het stellen van de geefvraag zijn een vaste onderdeel van het programma. Het programma bestaat uit online begeleiding, offline praktijktraining en coaching door jouw DOOR professional. Daarnaast ontvang jij toegang tot jouw persoonlijke leiderschapsportal www.my.dooracademy.nl.

Meer informatie over deze training?

 • Via het formulier onderaan deze pagina kan je de brochure gratis downloaden. Of klik op de button hiernaast. 
 • Wil je je direct inschrijven of heb je vragen? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Na afloop van het programma 'Fondsenwervende relatiemanager' ben je in staat om:

 1. Relatiemanagement op gestructureerde wijze vorm te geven
 2. Nieuwe relaties te binden en te blijven boeien
 3. Adequaat in te spelen op verschillende gedragsstijlen
 4. Succesvol de geefvraag te stellen
 5. Intern een team te vormen met directie en programmamanagers

 

De training 'Fondsenwervende Relatiemanager' van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke ‘reis’. Daarom wordt de training gestart met een persoonlijk intake. Het betekent dat jouw DOOR-trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een training 'Fondsenwervende Relatiemanager' voor jou op maat. Na de intake ontvang jij jouw inloggegevens voor jouw trainingsportal my.dooracademy.nl met jouw persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit drie trainingsdagen samen met maximaal vijf andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden drie online coaching-bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw dagelijkse praktijk als relatiemanager te borgen zodat jij het geleerde maximaal kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR-community en blijft continu op de hoogte van nieuwe inzichten!

 

Een intakegesprek, waarvoor is dat precies?

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat dat écht leidt tot een training met impact. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

 

Waarom in groepen van zes deelnemers?

Dit programma is niet zomaar een opleiding tot Fondsenwervende Relatiemanager, maar een resultaatgericht programma van drie maanden. Jouw DOOR-trainer gaat een intensief begeleidingstraject met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de training voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers.

 

Tijdens deze opleiding tot 'Fondsenwervende Relatiemanager' komen de volgende onderwerpen aan bod:

 1. Relaties werven en kansrijk opvolgen
  Het continu uitbouwen van je netwerk is essentieel om je relatiemanagement op duurzame wijze in te richten. We gaan aan de slag met manieren hoe jij met succes een relatie start met potentiële gevers. Het duurt vervolgens gemiddeld 1,5 jaar voordat een prospect daadwerkelijk gever (of toezegger) wordt. Je gaat leren hoe je de behoeften en wensen van jouw relatie achterhaalt en hoe je hem/haar op basis daarvan telkens weer blijft verrassen en inspireren. 
 2. De geefvraag stellen
  Gevers willen vaak impact maken met hun bijdrage. Een van de belangrijkste momenten in het relatiemanagementproces is het daadwerkelijk vragen om de donatie of bijdrage. Je relaties verwachten dat ook van je, maar hoe herken je de signalen zodat je daar tijdig op inspeelt? We leren je manieren hoe je op succesvolle wijze de geefvraag stelt en hoe je daarbij om kunt gaan met verschillende gedragstypen.
 3. Relatiemanagement als teamwork
  Teamwork is de basis voor succesvol relatiemanagement. Intern draagvlak is daarbij essentieel. Je leert hoe je de inhoudelijk programmamanagers maximaal betrekt. En hoe je een team vormt samen met jouw directie, bestuur en RvT. Daarnaast ga je aan de slag om het doorlopende relatiemanagementproces in jouw organisatie en jouw dagelijkse praktijk te borgen.
 4. Verantwoordelijk voor je eigen succes
  Uiteindelijk bepaal jezelf hoe succesvol je jouw werk doet. Op basis van je zelfinzicht en op de inzichten van anderen over jou, krijg je een 360 graden beeld van jouw kwaliteiten als relatiemanager. Op basis daarvan bepaal je je ontwikkeldoelen, die gedurende het gehele programma centraal zullen staan.

 

Deze training Fondsenwervende Relatiemanager neemt 3 maanden in beslag. In 2022 gelden de volgende startdata:

 1. dinsdag 21 juni (vervolgdata: donderdag 8 september, maandag 10 oktober)
 2. maandag 5 september (vervolgdata: woensdag 12 oktober, woensdag 16 november)
 3. maandag 12 december 2022 (vervolgdata: woensdag 11 januari 2023, donderdag 9 februari 2023)

 

Trainings gegevens
 • Soesterduinen
 • 3 maanden
 • Maximaal 6
 • €1.980 exclusief BTW
 1. Relaties werven
 2. De geefvraag stellen
 3. Relatiemanagement als teamwork
 4. Eigenaarschap tonen
Trainer
Camille Boyer
Alleen ga je sneller, samen kom je verder.
Een programma op maat voor jouw organisatie?
DOOR - Maatwerk