Effectief verkopen

Verkopen is een vak. Een vak dat te leren is door effectieve sales training. Met de verkoop training ‘Effectief Verkopen’ leg je de basis om doelgericht te kunnen verkopen. In twee maanden tijd leer jij de beginsels van het verkoopvak kennen én in de praktijk eigen maken! 

De verkooptraining 'Effectief verkopen' is een intensieve salestraining. Je leert in korte tijd de basis beginselen van het verkoop vak. Je leert bewezen en effectieve sales technieken kennen én in de praktijk toepassen. Onderwerpen als 'Wat is verkopen?', commerciële gesprekstechnieken en omgaan met weerstand vormen een vast onderdeel van dit praktijkgerichte programma.

Na afloop van het programma 'Effectief verkopen' ben jij in staat om:

 • De belangrijkste sales technieken in jouw verkooppraktijk toe te passen
 • Gesprekstechnieken zo toe te passen, dat deze impact maken
 • Op een gestructureerde manier leads door te ontwikkelen naar relaties
 • Om te gaan met weerstand

Een sales training van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze verkoop training gestart met een persoonlijk intake. Het betekent dat jouw DOOR-trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een sales cursus op maat. Na de intake ontvang jij inloggegevens voor jouw trainingsportal www.my.dooracademy.nl met een persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit twee trainingsdagen samen met maximaal vijf andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden drie online coach bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw sales praktijk te borgen en te zorgen dat jij de verkooptechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met een uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR-community en blijft continu op de hoogte van nieuwe sales inzichten!

Een intake gesprek, waarvoor is dat precies?

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je dan van verkoopcursus naar een commerciële training mét impact gaat. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Waarom in groepen van zes deelnemers?

Dit programma is niet zomaar een sales opleiding, maar een resultaatgericht programma van zes maanden. Jouw DOOR-trainer gaat een intensief begeleidingstraject met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de commerciële training voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers.

Tijdens deze training ga je aan de slag met de onderwerpen:

 1. Wat is verkopen?
  Wat is verkopen precies en wat zijn de kenmerken van een goede verkoper? Deze basis inzichten helpen jou jouw eigen verkoopaanpak te ontwikkelen.
 2. De gefaseerde gespreksbenadering
  Het in fasen opbouwen van jouw commerciële gesprekken, helpt om effectief naar jouw doel te werken en jouw klant voor je te winnen.
 3. (Telefonische) afspraken maken
  Het maken van afspraken is een belangrijk onderdeel van het verkoop vak. Je leert hoe je verschillende kanalen (zoals telefoon, LinkedIn en WhatsApp) gebruikt om afspraken te maken.
 4. CRM; de basis
  Je hebt geen ingewikkeld CRM systeem nodig om effectief te verkopen. Je leert hoe een gestructureerde aanpak én een slim proces je helpen klanten te winnen.
 5. Wensen en behoeftes inventariseren
  Het goed inzichtelijk maken én begrijpen van wensen en behoeftes van jouw klanten, is de basis van iedere duurzame deal. Je leert hoe je dit effectief doet.
 6. Omgaan met weerstand
  Weerstanden zijn niet erg, als je maar weet hoe je er mee om kunt gaan. Je wapent jezelf met zeven technieken om juist met weerstand om te gaan.
 7. Social Selling
  De huidige tijd biedt heel veel interessante tools en technieken om meer te verkopen. Je leert de basis beginselen van Social Selling kennen en toepassen.
 8. Schrijven van offertes en voorstellen
  Jouw aanpak en voorstel 'op papier' zetten is een kunst. Hoe je zo schrijft dat je jouw klant écht pakt, leer je tijdens de sales training 'Effectief verkopen'.

Het programma 'Effectief verkopen' begint een paar keer per jaar. Deze commerciële training neemt ongeveer 2 maanden in beslag (twee dagen offline praktijktraining) en helpt je échte resultaten te boeken met jouw klanten. Neem direct contact op voor de actuele startdagen.  

Trainings gegevens
 1. Wat is verkopen?
 2. Gesprekstechnieken met impact
 3. Omgaan met weerstand
 4. Leads ontwikkelen naar deals
 • Op locatie
 • 2 maanden
 • Max. 6 deelnemers
 • Prijs is afgestemd op jouw situatie Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR-trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR-community.
Trainer
Sander van Ommen
Niet de sterksten winnen, maar zij die het best met verandering omgaan.
Een programma op maat gemaakt voor jouw organisatie?
DOOR - Maatwerk

Schrijf je in voor een salestraining