Technisch klantgericht communiceren

Communicatie voor engineers is een belangrijk onderdeel van het vak. Naast de klus en de techniek is ook de klantgerichte en commerciële vaardigheden juist toepassen, een uitdaging.

Met deze training rondom communiceren voor technici leer je effectief en klantgericht communiceren met klanten. De uitdaging is om als service techneut naast het vak ook te communiceren met de klant goed uit te voeren. Onderwerpen als klantgericht communiceren, adviesgesprekken voeren, voorzichtig commercieel handelen en communicatie met de eigen organisatie zijn vaste onderdelen in het programma.

Na afloop van deze cursus planning ben je in staat om:

 • Klanten als een vakman en een contactman te benaderen
 • Vanuit je eigen gedrag in de communicatie in te spelen op gedrag van klanten
 • Je eigen organisatie en diensten enthousiast over te brengen
 • Een ambassadeur van de eigen organisatie te zijn

Een training Technisch klantgericht communiceren van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze training 'Service planning' gestart met een persoonlijk intakegesprek. Het betekent dat jouw DOOR trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een cursus planning voor jou op maat. Na de intake ontvang jij jouw inloggegevens voor jouw trainingsportal www.my.dooracademy.nl met jouw persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit twee trainingsdagen samen met maximaal vijf andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden drie online coach bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw service praktijk te borgen en te zorgen dat jij de planningstechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR community en blijft continu op de hoogte van nieuwe service inzichten!

Een intakegesprek, waarvoor is dat precies?

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je dan gaat voor een opleiding tot planner met impact. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Waarom in groepen van zes deelnemers?

Dit programma is niet zomaar een opleiding, maar een resultaatgericht programma van twee maanden. Jouw DOOR trainer gaat een intensief begeleidingstraject met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de training voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers.

Tijdens deze training worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Effectief communiceren voor engineers
 2. Communicatie voor service monteurs
 3. Gedrag en communicatie voor servicemonteurs
 4. Adviesgesprekken met klanten voeren
 5. Rapporteren over verrichte service prestaties
 6. Van klachten kansen maken
 7. Structureren van een service gesprek
 8. Zelf extra diensten verkopen

Deze opleiding begint een paar keer per jaar. De training 'Technisch klantgericht communiceren' neemt ongeveer 2 maanden in beslag en helpt je échte resultaten te boeken met jouw klanten. Neem contact op voor de actuele startdata. 

Trainings gegevens
 • Soesterduinen
 • 2 maanden
 • Max. 6 deelneemrs
 • Prijs is afgestemd op jouw situatie Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR community.
 1. Communiceren vanuit de klant
 2. Techniek en communicatie
 3. Communicatie en gedrag
 4. Service en sales
Een programma op maat gemaakt voor jouw organisatie?
DOOR - Maatwerk

Vraag meer informatie aan