Artikel

Groot nieuws: Het Hartekind Boek!

Als Hartevriend van Stichting Hartekind is DOOR enorm trots op de prestatie die zij hebben geleverd: de lancering van Het Hartekind Boek! Een 260 pagina’s tellend boek vol informatie van artsen en vol ervaringsverhalen van hartekinderen en hun familieleden, ondersteund met prachtige foto’s.

Datum: 26.04.2021

Wat kun je verwachten?

Ieder jaar worden in Nederland 1.500 kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking. Dat zijn er heel erg veel. De hartafwijking is zelfs de meest voorkomende aangeboren afwijking die er is! Stichting Hartekind wil met het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en de dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn. Dit doet ze met als motto: ''Kind zijn, HART nodig!'' 

Launch 
Afgelopen vrijdag vond de soft launch plaats van het 260 pagina’s tellende boek vol informatie van artsen en vol ervaringsverhalen van hartekinderen en hun familieleden, ondersteund met prachtige foto’s.

Het boek is samengesteld vanuit de expertise van Stichting Hartekind, in nauwe samenwerking met diverse kindercardiologen, (medisch) specialisten en ervaringsdeskundigen. De belangrijkste thema's die voor hartekinderen een rol spelen in hun weg naar volwassenheid komen aan bod. Naar school gaan, sporten, een bijbaan, vriendschap en seksualiteit; stuk voor stuk onderwerpen die voor hartekinderen anders kunnen zijn dan voor andere kinderen. Bij ieder thema wordt informatie gegeven door een specialist, deelt een hartekind of familielid zijn/haar ervaringsverhaal en worden praktische tips gegeven. 

 

Hartekind Boek

Bestellen? Jazeker!

Wanneer je nu vaste donateur wordt voor minimaal €10,- per maand met een tijdsduur van minimaal een jaar, dan ontvang je Het Hartekind Boek helemaal gratis! Daarnaast is het boek voor €39,95 te koop in de webshop. Bestellen kan hier!

Foto's: Documentaire fotografe Sandra Stokmans